Bra Untuk Payudara Kecil


Ada segelintir wanita malu dgn size payudaranya sendiri. Bagi wanita bertubuh besar dan mempunyai payudara besar misalnya, sering membuat tanggapan tidak layak mengenakan pakaian cantik karena bimbang menarik perhatian orang.

Hakikatnya, wanita  yg mempunyai payudara kecil atau besar perlu memilih dan memakai bra sesuai karena ia berperanan membantu memberikan sokongan mantap untuk payudara dan postur tubuh disamping keselarasaan kepada pemakai.

Bagi wanita yg memiliki payudara besar dan memilih memakai bra yg kecil untuk mengurangkan size-nya, ia bukanlah pilihan tepat. Ini kerana pemakaian bra seperti itu boleh jadi menyebabkan payudara terangkat dan tampak lebih besar.

Berikut Adalah Tips Bagi Wanita Memilih Bra Yg Sesuai :

·         Tali bahu mestilah cukup besar untuk menampung dan menyokong payudara yaitu sekurang-kurangnya 19mm lebar bagi mereka yg bertubuh besar dan payudara besar. Bagi yg bertubuh besar tetapi mempunyai payudara kecil atau sederhana pilihlah tali bahu antara 13mm hingga 16mm.

·         Mangkuk bra yg paling sesuai untuk mereka yg bertubuh besar dan memiliki payudara besar sewajarnya memberi liputan sepenuhnya ia juga memastikan payudara kemas dan tidak terbuai apabila bergerak atau berjalan.

·         Bagi wanita yg bertubuh besar dan mempunyai payudara sederhana disarankan memilih mangkuk penuh tapi ¾ juga boleh dikenakan kerana anda hanya perlu pilih size bra yg besar.

·         Sayap belakang juga mestilah cukup lebar agar tisu pada bagian belakang tidak membrojol dan berat payudara dapat diseimbangkan dan menghasilkan garis ukur lilit yg selari di antara bahagian depan dan belakang baju dalam. Malah, ia juga membantu memperbaiki postur tubuh.
Sumber: cikedis.com

Tidak ada komentar:

Posting Komentar